Search your favorite song right now

1. Ndeshja futbollit LACI - TIRANA (Top Channel Humor Portokalli)

Ndeshja futbollit LACI - TIRANA (Top Channel  Humor Portokalli)

kontakto fcb..https://www.facebook.com/Ardian.Prendi?fref=ts

nothing at of , which is3. Dafnis

Dafnis

nothing at of , which is


4. Gkelias

Gkelias

nothing at of , which is


5. Kodi Gulf_11.08.2014

Kodi Gulf_11.08.2014

Stacioni Gulf në rrugën Myslym Shyri ishte mikpritësi i fituesit të radhës në lojën radiofonike "Kodi Gulf" datë 11 gusht 2014.

nothing at of , which is


6. Rreziqet për sytë tanë

Rreziqet për sytë tanë

Rreziqet për sytë tanë Mund të keni dëgjuar se syri është dritarja e shpirtit, por ka dhe të tjerë të cilët mendojnë se sytë janë një dritare për trupin. Është dritare për ato që ne i quajmë si çrregullime të sistemit, si diabeti apo tensioni I lartë I gjakut, dhe praktikisht mund të shquajmë sëmundje shkencore, kur vëzhgojmë sytë në detaj. Për shembull, kur studion sëmundjet e zemrës, mund të dëgjosh zemrën, por nëpërmjet syrit, praktikisht po e sheh zemrën si me mikroskop. Mund të dallosh indet e trurit, që është retina, dhe mund të shohësh dhe enët e gjakut, dhe nëse përqendrohesh, mund të shohësh madje edhe qelizat e kuqe të gjakut, teksa kalojnë nëpër kapilarë. Mes 1/3 së sindromave gjenetike, përfshijnë syrin. Mund të shohim gjurmë nga mënyra e ushqimit, mungesa, dëmtime të nervave në pjesën e prapme të syrit, mangësitë në mjedisin b kompleks. Stresi është një tjetër faktor, i cili mund të bëjë qelizat pas syrit që të rrjedhin lëngje, duket tamam sikur ke flluskë në retinë, kjo zona e verdhë në mes. Këtu për shohim në retinë normale, përmes thjerrëzave e filtrave me një dritë në mikroskop. Shquhet qartë ngjyra portokalli e ëmbël e retinës, enët e gjakut, mund të shquani gjithashtu nervat që lidhin pjesën e pasme të syrit me trurin. Ky pacient për shembull ka një çregullim interesant në iris, që quhet posterior synechia, këto pikat e vogla kafe janë si urë mes irisit dhe lentës, ka shenja pezmatimi, që vënë dukje pezmatime apo inflamacione që kanë ndodhur apo janë duke ndodhur në trupi faktikisht. Ndërsa te ky pacient, kemi një shpërndarje pak të çrregullt të disa pikave gjaku mikroskopike në pjesën e bardhë të syrit. Shfaqja e këtyre pikave mund të jetë tregues për disa lloj shkaktarësh, ku në 60 përqind të rasteve, është presioni i lartë i gjakut. Ndërsa ky pacient, është diabetik, dhe ka një ndryshim të lehtë në enët e gjakut në retinë. Nëse mjekët e dallojnë këtë gjë, kuptojnë se kanë të bëjnë me rast ku duhet një përkujdesje e veçantë për të kontrolluar mbarëvajtjen e pacientit në fjalë. Tani do të listojmë disa raste praktike simptomash, që sytë i tregojnë qysh në fillim. Diabeti shpeshherë njerëzit kanë diabet dhe nuk e dinë, por një mjek mund t’i dalloj lehtësisht dëmtimet që mund të ketë retina, që tregojnë drejtpërdrejt praninë e sëmundjes. trauma e trurit Nëse ndonjëherë dalloni se keni pupila me përmasa të ndryshme, kontaktoni menjëherë mjekun. Këto shenja mund t’i paraprijnë tumoreve, migrenës, menengjitit, dhe gjakderdhjes në kafkë.

nothing at of , which is